BÄCKAHUS
Strindberg
Theatre

Teatern ligger nära Pigalle, Clichy, och Sacre Coeur. Théâtre de L’oevre var en skapelse av Lugné-Poë som introducerade Strindberg för parispubliken.

Hotel Orfelia

Strindberg fann hotellet på en av sina promenader i Paris. Han såg det som ett tecken att flytta hit antagligen p. g. av det stora intresset han hade i kemi. Enligt boken "inferno" följer han föreläsningar på universitetet och ligger hotellet bra till på gångavstånd från Sorbonne.

Chaumiere

Här bodde Strindberg under några månader, efter sin behandling på Hopital St .Louis. Nu är hotellet ett antikvariat. Några hus längre bort öppnade Akademien för konst, den var en del i en protest mot den traditionella konstakademinn, ni vet det var impressionisternas tid , men detta hände efter Strindberg.

Crémerie

Ett Crêmerie är närmast en mjölkbar och just denna ligger mitt emot det hotel Strindberg bodde på. Här möter han sin vackra amerikanska.

Rue de la Gaïte

Med den vackra amerikanskan flyr han över boul, Montparnasse till rue de la Gaïté . Rue de la Gaïté var och är en "glädjegata" bl. a finns här den teater Josefine Baker dansade.

Jardin

Vi kommer tillbaka till att staden hade färre innevånare på Strindbergs tid. Denna lantliga restaurang låg vid övre delen av Luxembourträdgården, kommer vi dit idag finner vi att i borden är det fastskruvat små silverplåtar med namnen på de olika konstnärer eller författare som hade sitt stamställe där.

Closerie

Closerie

St Sulpice (2)

St Sulpice (2)

Gare St Lazare

Gare St Lazare

Canal_st_Martin

Canal_st_Martin

st_Germaine

st_Germaine

Rue_des_st_Pères

Rue_des_st_Pères

Hospital_st_Louis

Hospital_st_Louis